Massive Deploy in production Problem

Nov 24, 2011 at 8:12 AM

hi all,

we  have a lot of problem with the deploy of this platform 1.2 , we have also have on other server 1.2.1 but i see that it is not good for now  , i will show you our procedure with 1.2 :

1 bring phone out of box

2 connect to net 
3 it keep VLAN ID 2 and VLAN QOS 5 correctly  with option 132 and 133 from DHCP
4 it keep https://snom2.local.domain/register.aspx?mac={mac} with option 66 from DHCP
5 i see it in SNOMTASTIC interface with firmware 8.4.12
6 after that phone keep correctly firmaware 8.5.8 from snomtastic
7 it reboot and i see in snomtastic his new firmware 8.5.8
8 i reset manualy from snomtastic and it reboot
9 i manualy associate the Lync user from snomtastic and manualy (from server) i reboot the phone
10 when the phone reboot it don't keep configuration This is the log of the phone :

  • Setting server was already set: https://snom2.local.domain/phone/phone.aspx?mac={mac}
  • Fetching URL: https://snom2.local.domain:443/phone/phone.aspx?mac=0004133E2C15
  • Warning: Certificate verification omitted. TLS Server authentication is switched off! 
  • webclient::handle_challenge: http server is asking for credentials!
  • webclient::handle_challenge: resending request !
  • read_setting_file_list: added URL: https://snom2.local.domain:443/phone/settings.aspx?mac=0004133E2C15
  •  Config setup: found xml style settings
  • Fetching URL: https://snom2.local.domain:443/phone/settings.aspx?mac=0004133E2C15
  • Warning: Certificate verification omitted. TLS Server authentication is switched off!
  • webclient::handle_challenge: http server is asking for credentials!
  • webclient::handle_challenge: resending request !
  • Warning: Certificate verification omitted. TLS Server authentication is switched off! 
  • Config setup: return code 500; requeueing >https://snom2.local.domain:443/phone/settings.aspx?mac=0004133E2C15<; attempt: 1, state: 28
  • Fetching URL: https://snom2.local.domain:443/phone/settings.aspx?mac=0004133E2C15
  • Warning: Certificate verification omitted. TLS Server authentication is switched off! 



-   after 6, 7, and 8  the phone block the TLS connection , and for this reasons it dont' have possibility to download from server the new configuration (see attach for details ). it try to connect but nothing.

- for this reasons the other phone that actually work (25 phone) i set manualy but it is on the old snomtastic server but don't upgrade firmware correctly.

please help me cause we already are in production and customer is not very happy .... we deploy about 1000 snom 300.....

Thanks in advance

Gianluca